Het Winkelcentrum

Het grooste online winkelcentrum van Nederland

Het is weer hoog tijd voor de Fijnste Feestdagen! in Eindhoven

 Vanaf de Sinterklaasintocht tot de laatste schaatsronde in het nieuwe jaar: de komende tijd vind je in Eindhoven fijne winterse evenementen die je in gezellige feeststemming brengen.

Of je nu van schaatsen of shoppen houdt: het Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven komt er weer aan!

Startsein van het Fijne Feestdagen Festival was de intocht van Sinterklaas op 16 november. Tot en met het begin van het nieuwe jaar vind je nog meer gezellige en knusse activiteiten in de binnenstad. 

 

 

Het Radio JND Pakjeshuis
Wat in 2016 begon als een kleinschalige actie om speelgoed in te zamelen voor arme kinderen, is inmiddels uitgegroeid tot een grootschalig evenement, waarbij JND radio dj’s van donderdag 28 november tot en met zondag 1 december 72 uur lang hun intrek nemen in de mobiele studio op de Markt in Eindhoven. Zij gaan tijdens de live uitzending proberen zoveel mogelijk nieuw speelgoed in te zamelen voor kansarme kinderen in Nederland.

Grote Pieten Parade
Op zaterdag 30 november is het Pietenfeest in Eindhoven. Zo’n 50 Muziekpieten, Pepernotenpieten en andere vrolijke Pieten brengen een bezoek aan het centrum van Eindhoven. Voor kinderen en ouders valt er volop te genieten in een leuke en gezellige sfeer. De muzikale Pietenkapel is er ook weer bij, dus hou je niet in en zing uit volle borst alle sinterklaasliedjes mee. Even uitrusten kan tijdens een gratis ritje in de Pietentrein.

 

IJsbaan op de Markt
Van 13 december 2019 t/m 5 januari 2020 ligt er weer ijs op de markt in Eindhoven en kan er naar hartenlust geschaatst worden! De kunstijsbaan van ruim 550 vierkante meter zorgt voor fijne feestelijke gezelligheid in Eindhoven. Nieuw dit jaar nieuw is een skateway van 25 meter lang! Naast de ijsbaan vind je het gezellige ijsbaancafé. Hier kun je fijn komen opwarmen op het gezellige verwarmde overdekte terras onder het genot van een hapje of drankje. 

Activiteiten op de ijsbaan Eindhoven

Het ijsbaan programma is ook dit jaar met extra activiteiten uitgebreid. Zo is elke donderdagavond 'Foute' kersttruien avond en krijg je op vertoon van je ‘foute’ kersttrui korting op de entree prijs. Op vrijdagavond mogen de schaatsen van de vloer tijdens de gezellige disco avond. Ook aan de (hele) kleintjes is gedacht. Elke dinsdagochtend  kunnen de allerkleinsten in alle rust komen schaatsen, voordat de oudere en meer ervaren schaatsers het ijs op mogen. Kijk voor het volledige ijsbaanprogramma op fijnefeestdagenfestival.nl

 

Fakkeltocht
Traditioneel wordt in Eindhoven op 24 december (kerstavond) de Fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede gelopen. De Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 toen in het Duitse Solingen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Elk jaar verzamelen zich weer vele duizenden mensen op het Wilhelminaplein om de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving.

 

Meer weten? 
fijnefeestdagenfestival.nl