Het Winkelcentrum

Het grooste online winkelcentrum van Nederland

activiteiten en evenementen rondom kerstmis

Dickens festijn Drunen

De klok wordt weer teruggedraaid op zaterdagavond 14 en  zondagmidddag 15 december in Drunen.

Het centrum van Drunen verandert voor de 15e keer  in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Ruim 600 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot David Copperfield , van weeskinderen tot dronkaards, van dienstmeisjes tot deftige lieden. 

Lees meer: Dickens festijn Drunen

Christmas by Candlelight

Christmas by Candlelight in het middeleeuwse Heusden

Vrijdag 13 en zaterdag 14 december is het weer Christmas by Candlelight in het middeleeuwse Heusden. Alles in het pittoreske vestingstadje aan de Maas ademt de sfeer die zo goed past bij kerst. De schilderachtige straatjes, de historische panden, de vele authentieke winkeltjes, de gezellige horeca. Het is de perfecte plek voor een van de liefste en mooiste kerstmarkten van Nederland. Kraampjes bij kaarslicht, overal kerstzang, vuurkorven, straattheater, foodtrucks

Lees meer: Christmas by Candlelight 

Arcen brengt een Christmas Carol tot leven

Scrooge Festival in Arcen

Het Scrooge Festival krijgt zo langzamerhand een nationaal karakter en is niet meer weg te denken uit de regio.

In het kleine dorp Arcen, op een steenworp afstand van de grens en gelegen aan de kronkelende rivier de Maas, ontmoet u tijdenshet Scrooge Festival een 450-tal personen gekleed in Dickensstijl. Als sjieke notabele met de nodige air, maar ook als noeste arbeider, marktvolk, wasvrouw, vatenroller of schoenenpoetser.

Lees meer: Arcen brengt een Christmas Carol tot leven  

Dickensnight Brandevoort Helmond

Dickensnight Brandevoort 15 december van 14.00 tot 20.00 uur in Helmond

De sfeer van Dickensnight Brandevoort wordt bepaald door drie hoofdingrediënten: de aankleding, de koopwaar èn het vermaak. Denk aan de koortjes die mooie Christmas Carols zingen, de norse Ebenezer Scrooge die over de markt wandelt en de muziekensembles die hun warme klanken verspreiden onder de markthal. Op elke Dickensnight verwachten we weer diverse oude bekenden en nieuwe gezichten die we mogen verwelkomen.

Lees meer: Dickensnight Brandevoort  Helmond

Kerstfair Hartje Hoevelaken

Logo

 

 Een gezellige wintermiddag in het dorp, slenteren langs kramen voor de leukste kerstideeën, hier en daar een hapje proeven, tot laat blijven hangen in het winterpaviljoen. Op zaterdag 14 december kan het allemaal tijdens de eerste editie van de Kerstfair Hartje Hoevelaken tussen 15.00 - 20.00 uur.

Lees meer: Kerstfair Hartje Hoevelaken